18 Nisan 2017 Salı






Satış Eğitimleri ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kriter

Günümüzde söz konusu satış olduğunda hangi sektörde çalıştığımız bir aşamadan sonra fark etmiyor. Her yaptığımız işte yapılan iş ve bu işin alımlayıcısı var; bu iş bir ürün pazarlama, bir eğitimin sunumu ya da bir hizmetin sağlanması olabilir. Her halükarda elinizdeki çalışmayı alımlayıcısına başarılı bir şekilde işaret etmek ve satın almasını sağlamak gerekir.

Bu amaçla tüm sektörler satış yapma üzerine eğilmeye başlayınca eğitim veren kurumlar da satış eğitimleri ile ilgili eğitim içerikleri oluşturmaya başladı. Konunun önemi ile eğitim veren firmaların sayısı ise her geçen gün artmaktadır.

Peki satış pazarlama eğitimi veren firmaların sayısının çokluğu karşısında nasıl bir yol izlemeliyiz ve nelere dikkat etmeliyiz?

1. Satış eğitimleri veren firmayı araştırın. Firmanın eğitim konusundaki geçmişini inceleyin, firmadan eğitim alan kişilere ulaşın ve deneyimlerini sorun.

2. Satış eğitimi veren firma kadar bu eğitimi kim ya da kimlerin verdiğini de çok önemli. Uzman ve alanda deneyimli kişiler olmasına özen gösterin.

3. Eğitimin sonunda size bir sertifika verip verilmediğini önemseyin ve bu bilgiyi kontrol edin. Üstelik uluslararası geçerliği olan bir sertifika veriliyor ise hem cv’niz için hem de kariyerinize eklemek istediğiniz eğitimlerin devamlığı için önemli bir veri olacaktır.

4. Eğitim süresi de bir o kadar önemli. Zamanınızın azlığını veya yoğunluğunuzu düşünüyoruz ve eğitimimizi iki saat gibi bir sürede veriyoruz mesajlarına kanmayın, bu kadar kısa sürede kaliteli bir içerik alamazsınız.

5. Elbette sıra eğitim içeriğinde! Satış eğitimleri veren firmayla doğrudan bağlantı kurun ve eğitim içeriğini ayrıntılı bir şekilde öğrenin. Ayrıca eğitim esnasında ve sonrasında size satış eğitimi dökümanları konusunda bilgi edinmeyi unutmayın.

6. Eğitim içeriğine ek olarak içeriğin hangi yönde ağırlık kazandığına dikkat edin. Teorik bilginin gerekliliği kadar bu bilginin pratikle birleşmesi ve bütünlüklü bir deneyim sunması gerekmektedir.

7. Tüm bu öğrendiklerinizle brlikte değerlendirmeniz gereken tek bir konu kalıyor, bu eğitim sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu? Bu sorunun cevabı sizin için tatmin edici ise kendinize en uygun eğitimi buldunuz demektir. Başarılar!

Bu kriterlerle değerlendirdiğim bir eğitimi de sizinle paylaşmak istiyorum, İstanbul Business School’da Satış Liderliği Eğitimi Mikro MBA. Çok başarılı bir eğitim!






Festival Ödülleri Açıklandı!

14 Nisan’da 36. İstanbul Film Festivali törenle festival ödüllerini alan isimleri açıkladı. Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını Reha Erdem, ulusal yarışma jüri başkanlığını da Yağmur Taylan ve Durul Taylan yaptı.

Ulusal yarışmada En İyi Film ödülünü Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak isimli filmi aldı. Sarı Sıcak filmi festivalde dikkatleri kendine çekmeyi başardı ve festivalden bir çok ödülle ayrıldı. En İyi Yönetmen ödülü de Tereddüt filmiyle Yeşim Ustaoğlu’na verildi.

Diğer ödüller ise şöyle sıralandı;

Jüri Özel Ödülü Bülent Öztürk’ün Mavi Sessizlik filmine,
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Ecem Uzun’a (Tereddüt),
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Aytaç Uşun’a (Sarı Sıcak),
En İyi Senaryo Ödülü Bülent Öztürk’e (Mavi Sessizlik),
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Marton Miklauzic’e (Sarı Sıcak),
En İyi Kurgu Ödülü Ömer Günüvar ve Fikret Reyhan’a (Sarı Sıcak),
En İyi Özgün Müzik Ödülü Ödülü Antoni Komasa-Lazarkiewicz’e (Tereddüt) verildi.