18 Mart 2014 Salı

İbs İle Finans Eğitimi


Üniversite yıllarım çabucak geçti ve mezun oldum. Marmara Üniversitesi’ni bitirdikten sonra artık kariyerime odaklanmam için sadece 1 adım kalmıştı. Askerlik. Askerliği de bir an önce bitirip kendimi tamamen iş dünyasına adamak ve kariyer basamaklarında hızla yükselmek istiyordum. Askerlik yapacağım il açıklandıktan sonra artık sadece bavulumu hazırlamak kalmıştı. Kocaeli’de 6 aylık askerlik yaptıktan sonra eve dönmüştüm ve önümde bir engel kalmamıştı. Ancak iş arama sürecinin bu kadar sancılı olacağını tahmin etmemiştim. Çünkü benim gibi gerçekten mezun olup iyi iş arayan çok insan vardı.


Defalarca gidilen mülakatlar, yarıştığım yüzlerce, binlerce insan derken ilk 2 ay moralim çok bozulmuştu. Zaten istediğim tarzda firmaların mülakatları aylar sürdüğü için yaklaşık 6 aylık süreci iş arama olarak kafamda planlamıştım. Amacım kurumsal ve büyük bir firmada başlayıp ileride orada yönetici olmak veya yeterli tecrübeye sahip olabilirsem kendi işimi yapmaktı. Sonunda Bursa’da çok büyük bir firmanın eleme aşamasını başarı ile geçip satın alma departmanında yönetici adayı olarak çalışmaya başladım. Aylar geçtikten sonra artık nasıl yükselebilirim, nasıl yönetici olabilirim diye düşünmeye başlamıştım. Kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonrasında çalışma arkadaşlarımın arasından sıyrılabilmemin iş tecrübesi olmadığını anladım. Çünkü aynı iş tecrübesini onlar da ediniyordu. Onlardan farklı olarak dışarıdan özel eğitim alabileceğimi düşündüm.

İBS firmasının vermiş olduğu yöneticilik ve finans eğitimini araştırmaya başladım. Finans eğitimi sayesinde işletme ile ilgili konularda daha uzmanlaşmış kararlar verebilir, hem kendimi hem de firmamı ilerlediği yolda geliştirebilirdim. Yöneticilik eğitiminde ise ileride yönetici olduğumda karşıma çıkabilecek sorunlara daha efektif çözümler üretebilirdim. Çünkü İBS'de finans eğitimi gibi diğer bütün eğitimlere de sektörde uzmanlaşmış insanlar katılıyor. Teorik bilginin yanında iş hayatında kullanılabilecek pratik bilgiler veriliyor. Başlarından geçmiş olan iş hikayelerini paylaşıyorlar ve çözüme ulaşmış sıkıntılarda ne yaptıklarını anlatıyorlar. İşte bu sebeple finans eğitimi ve yöneticilik eğitimi alarak diğer çalışma arkadaşlarımdan bir adım öne geçebilirim. Önümüzdeki dönem bu eğitimlere katılacağım. Başta müdürüm olmak üzere departmandaki herkes de İBS'ye gitmemin çok doğru olduğunu söylediler ve beni desteklediler.

Cv Hazırlarken Dikkat Edin

Öncelikle belirtmek isterim ki, bu yazıyı ben de bir zamanlar aynı sıkıntıları çektiğim için, yeni mezun olmuş ve iş başvurusunu nasıl yapacağı konusunda tedirgin olan, kafası karışık olan arkadaşların faydalanması için yazıyorum.

Şimdi, ilk olarak elbette kendimize düzgün bir CV hazırlamamız gerekiyor. İş deneyiminiz yoksa, eğitim aldığınız süre boyunca mesleğinizle ile ilgili gittiğiniz kursları, aldığınız sertifikaları, yaptığınız stajları hatta yazdıysanız bitirme tezi ya da benzer şekilde kapsamlı ödevlerinizi de ekleyebilirsiniz. Yani sizi diğer yeni mezun öğrencilerden ayırıcı bilgilerle bir nevi doldurmanız gerekiyor. Bunu yaparken hobileriniz gibi kişisel bilgilerinizi vermenizde de kesinlikle sakınca yok. Fakat, okunup geçilmesini istemiyorsanız “boş zamanlarımda kitap okumak” yerine “en son okuduğum kitap şuydu ve ondan böyle böyle çıkarımlar yaptım” gibi bir tarz benimsemek dikkat çekicilik açısından işlevsel olabilir.



Bunun yanı sıra günümüzde artık iletişim denildiğinde sadece telefonun yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Siz de cv’nizdeki iletişim adresinize e-postanızın yanına facebook ve twitter adreslerinizi, hatta varsa blog sayfanızın linkini eklerseniz, potansiyel işvereniniz sizi kişisel hesaplarınızdan da inceleyebilme imkanını bulacaktır. Size tavsiyem, profil fotoğraflarınızı doğru seçmeniz yönünde olabilir. Vesikalık kadar soğuk olmamalı elbette ama, yine de öncelikle kendi fotoğrafınızı kullanmanız önem arz eder. E şüphesiz ki facebook ya da twitter hesabınıza sizi incelemek için girmişlerse, (eğer bir kısıtlama getirmediyseniz) son gönderilerinize de bakacaklar ve bu sayede kafalarında sizi canlandırabileceklerdir.




Bu noktada da son tavsiyem, başvuruyu gönderdikten sonra biraz nabza göre şerbet veren postlar atmanız. Yani örneğin başvurduğunuz yer bir reklam ajansıysa, son paylaşımlarınızın reklamcılıkla ilgili olması önem arz edebilir. Çünkü hepimiz aslında biliyoruz ki, cv’ler doğru düzgün okunmuyor bile. Sadece göz gezdiriliyor. Amacınız, bu göz gezdirme sırasında, göze takılacak şeyler yapabilmeniz.

12 Mart 2014 Çarşamba

Ticaretin E Hali

Sürekli değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak zor ve zahmetliyken zamanla alınan profesyonel eğitimler hedeflerimiz konusunda kararlılığımızı da yansıtmaktadır. Çoğu zaman üniversite eğitimi aldığımız alanların dışına çıkmak ister ya da öğrendiğimiz bilgileri teori ve pratikle pekiştirerek geliştirmek isteriz. Bu sayede keşfedeceğimiz yeni alanlarda başarılı olma yöntemlerini deneyim sahibi olan kişilerin vermiş olduğu eğitimlerden faydalanarak gerçekleştiririz.
e-ticaret eğitimi

Teknoloji dünyası ile kendine ciddi bir pay sağlayan yeni ekonomik sistem de diyebileceğimiz e-ticaret; sermaye, yönetim, lojistik ve kampanya alanlarını da yeniden düşünmemize olanak verdi. Alacağınız e-ticaret eğitimi ile kendi yeteneklerinizin farkına varırken hedeflediğiniz geleceğe de akademik bilginin teori ve pratik uygulamalarıyla ulaşabilirsiniz.
e-ticaret


Markaların ne anlattığını betimlemek, müşteri ile ilişkilendirmek, ürün ve marka arasında bağ kurmak ve marka konusunda farkındalık, algı yönetimi gibi alanlarının hem teorik hem de uygulamalı eğitimi marka yönetimi hakkında her şeyi bilmek isteyenleri kapsamaktadır. Marka eğitimi, temel bilgilere sahip marka uzmanlarına, marka veya ürün müdürlerine ve pazarlama profesyonellerini de kapsayarak oldukça geniş hitap kitlesiyle birlikte hareket etmektedir.  

11 Mart 2014 Salı

İşe Girmeden Önce Eğitimini Almak Lazım

Uzun yıllardır ticaretle uğraşıyorum ve bu sektör hakkında yeterli bilgi birikimi sahip olduğumu düşünüyorum. İşlerimi ilerletmek adına e-ticarete atılmaya ve online alışveriş dünyasına girmeye karar verdim. Benim için büyük bir girişimcilik fırsatı olacak olan bu adımı sağlam bir şekilde gerçekleştirebilmek için bu konuda e-ticaret eğitimi almaya karar verdim. Bana faydalı olabilecek eğitimleri araştırdım ve İstanbul Business School ile karşılaştım. Bu eğitim kurumunda benim için ideal olan eğitimler vardı. Eğitimlerin yeni girişimlerim açısından faydalı olacağına kanaat getirince kayıt oldum.
 e-ticaret

Öncelikle e-ticaret eğitimi alarak başladım. Ancak daha sonra hem ilgi alanımı çektiği için hem de işlerimde faydalı olacağını düşündüğümden sosyal medya uzmanlığı sertifika programı kurslarına da katılarak sosyal medya üzerine de eğitim aldım. Bu sayede yeni girişimimde kendime destek olacak bir alanı yakından takip edebilecektim. Hem işlerimi yoluna koymak hem de işlerin nasıl yürüdüğü bilmek için bu eğitimler bana çok faydalı oldu. Özellikle sosyal medya uzmanlığı sertifika programı sayesinde bu alanda bilmediğim onlarca bilgiyi ve bunları kullanmasını öğrendim.
 sosyal medya uzmanlığı sertifika programı
E-ticaret eğitimi aldığım süreç içerisinde eğitmenlerim ile çok yakın bir ilişki içerisindeydik. Bizlerin akademik bilgilerin dışında, daha önce edindikleri tecrübelerden de faydalanabilmemiz için çok çaba sarf ediyorlardı. Bu sayede hiç piyasaya çıkmadan dahi belirli bir tecrübeye sahip olmamızı sağladılar. İşlerimi bu eğitimler sayesinde çok daha rahat bir şekilde yoluna koyabildim.