31 Temmuz 2013 Çarşamba

Reklamcılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Pazarlama dünyasının yükselen değeri reklamcılık, markaların gelişmesine ve satışlarını arttırmasına yardımı dokunan en büyük unsurlardan birisidir. Reklamcılık yaratıcı zeka ve üstün yazım bilgisi gerektirmesinin yanı sıra, pazarlama bilgisi ve stratejileri, marka yönetimi, tasarım ve film yapım bilgisi, sosyal psikoloji gibi bir çok alanda bilgi sahibi olmayı gerektirmektedir. Dünyanın en gözde mesleklerinden biri olan reklamcılık, büyük oranda yaratıcılığa bağlı da olsa eğitim ile yaratıcılığın geliştirilmesi mümkün. Bu sektörde çalışmaya hevesli, yetenekli ve öğrenmeye açık gençlerin çeşitli sertifika ve eğitim programları ile mesleğe kazandırılması mümkün. Reklamcılık eğitimi veren kurum ve kuruluşlardan, üniversitelerden eğitim alabilirler. İyi bir reklamcıda bulunması gereken en önemli özellikler; dile hakim olmak, yaratıcı bir zekaya ve mizah duygusuna sahip olmak, gündemi takip edip her şeyden haberdar olmalıdır.

Reklamcılık Eğitimi


Reklamcılığın giderek dijital alana geçiş yaptığı günümüz pazarlama dünyasında, reklamcıların da en hakim olmaları gereken jargon da sosyal medya ve internet dili olmaya başladı. Eğitimin yetersiz kaldığı bu gibi durumlarda kişiler kendilerini geliştirmek adına, incelemeli, araştırmalı, okumalı ve takipte kalmalı ve her şeyden haberdar olmalıdırlar.

Yöneticilik Eğitimi


Yöneticilik eğitimi ise iş hayatının başarılı yöneticileri ve yönetici adayları için kendilerini geliştirmeleri ve sektörün gerisinde kalmamaları, yeniliklerden haberdar olmaları için büyük bir fırsat olarak görülmelidir. İyi bir yönetici de olması gereken özelliklerin bazıları kişilik ve zeka ile ilgiliyken bazıları eğitim ve gelişimle ilgilidir. İyi bir yönetici olmak herkesin istediği fakat herkesin üstesinden gelemeyeceği bir mevkidir. İyi bir yöneticide bulunması gereken en önemli özellikler; dile hakim olmak ve en bir yabancı dile ana dili gibi konuşup yazabilmek, güvenilir olmak, kriz yönetiminde başarılı olmak, tarafsız olmak, çalışanlarına kulak vermek, sosyal ve sayısal zeka dengesini başarılı bir şekilde kurabilmek, gelişime ve öğrenmeye açık olmak, ön görülü ve azimli olmaktır. Yöneticiler alacakları yönetim eğitimi ile kendilerini geliştirip, kariyerlerinde daha da yüksekleri hedefleyebilirler. Genç yönetici adayları çeşitli yönetim ve yöneticilik sertifika ve eğitim programları ile hem faydalı bilgiler öğrenip kendilerini geliştirebilirler hem de cv’lerini etkileyici kılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder