1 Ağustos 2013 Perşembe

Sütyen ve Jartiyer Seçimi

''Her kadının vücut tipi farklıdır. İç giyim ürünleri de bu farklı vücut tiplerine göre seçilmelidir. Özellikle sütyen ve jartiyer alırken, fazla kiloları ortaya çıkarmayacak ve sizi sıkıştırmayacak modeller seçilmesi gerekir. Sütyen seçiminin yanlış yapılması göğüste geri dönüşü mümkün olmayan deformasyonlara yol açabiliyor. 



Sütyen modelinin büyük beden ya da küçük beden seçilmesi, bol kalması, sırtı çok sıkması bir takım sorunlara yol açar. Göğüsler yaş ilerledikçe zaten sarkacaktır. Ancak göğsü saran ve bedene tam oturan sütyen çeşitleri bu sarkmayı biraz olsun yavaşlatmış olur. Sütyen alırken üzerinde bir takım ölçü birimleri görürsünüz. Bu ölçü birimleri sırt ölçüsü ve göğüs ölçüsüne tekabül etmektedir. Sırt ölçüsü almak için üzerinizde kıyafet yokken, göğüsün altından ölçüm yapmalısınız. Göğüs ölçüsü için ise göğsünüzün en şişkin olduğu bölgeden ölçü almanız gerekiyor. Sütyen beden ölçümü yapılırken regl dönemini seçmemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu dönemlerde bayanların göğsü daha da şişer ve yanlış ölçüm yapmanıza sebebiyet verebilir. 

Sayısız sütyen markası ve çeşidi vardır. Her kadının evinde mutlaka birkaç çeşit sütyen bulunmalı. Spor için uygun sütyen ile, uyku için farklı ve abiye gibi gece elbiseleri için farklı sütyen modelleri kullanılmaktadır. Sütyen temizliği yapılırken ise direk çamaşır makinesine atmak sütyen üzerinde deformasyonlara yol açacağından sütyen yıkama toplarından edinmeniz yararlı olacaktır. 



Sütyen ile birlikte etkileyici bir görünüm elde etmek istiyorsanız jartiyer takımı alabilirsiniz. Sütyende olduğu gibi jartiyerde de yüzlerce çeşit bulunuyor. Bu jartiyer modelleri bazen büstiyer ile bir takım halinde satılırken bazen de kendi seçiminize göre ayrı ayrı alınabiliyor. Jartiyer alırken, belinizi çok sıkarak sıkıştırmasının önüne geçmelisiniz. Aksi taktirde güzel bir görüntü oluşturayım derken tam tersine sebebiyet verebilirsiniz. Güzel bir jartiyer ve sütyen ile iç dünyanızı renklendirmek sizin elinizde...''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder